Harjoittelun alku Maripuodissa

Aloitin työssäoppimisen Salon Maripuodissa, joka on yksityinen perheyritys, joka jälleenmyy Marimekon, Marc O'Polon, Ritva Fallan, Ainon, Laurien ja Aarikan tuotteita. Yritys on ollut pystyssä vuodesta 1964, vaikka tilat ja työntekijät ovatkin vaihtuneet.




Ensimmäinen viikko on hurahtanut jo vauhdilla ohi, mutta samalla tuntuu että olen oppinut valtavasti näinkin lyhyessä ajassa. Ensimmäiset pari päivää ovat olleet pääosin tutustumista työtiimiin, tiloihin ja tehtäviin. Pian pääsin tutustumaan myös kassan käyttöön, joka on erilainen kuin aikaisemmin käyttämäni ja loppuviikosta pääsin jo suorittamaan asiakaspalvelun kokonaan itsenäisesti loppuun asti kassan myötä.




Työpäiväni ovat erilaisia, mutta toistuvia rutiinejä ovat aamuinen imurointi, tuotteiden järjestely ja siistiminen, peilien putsaus, välillä postipakettien vastaanottaminen, purku, inventaario, hinnoittelu, ryppyisten vaatteiden höyrytys, varaustuotteiden tarkastaminen ja merkkaaminen, sovituskoppien tarkastus ja siivous sekä tietenkin asiakaspalvelu, jota olen päässyt harjoittelemaan todella paljon. Maripuodin tyyliseen asiakaspalveluun kuuluu tavallisten tervehtimisien ja kiittämisien lisäksi aito läsnäolo, keskustelu asiakkaan kanssa, avustaminen vaatteiden valinnassa, ammattitaito ja loppuun saattaminen. Jokainen asiakas huomioidaan, luodaan hänelle miellyttävä shoppailukokemus ja varmistetaan, että hän haluaa palata tänne vielä uudelleen. Olen päässyt neuvomaan asiakkaita vaatteiden valinnassa ja visuaaliseen näkemykseeni on luotettu, josta on tullut todella ammattimainen ja hyvä fiilis, mistä on mukava jatkaa eteenpäin:). Tänään pääsin palvelemaan asiakasta englanniksi ja innostuin, kun en ole hetkeen päässyt kieltä käyttämään ja oli mukava huomata, että asiakaspalvelu ja keskustelu englanniksi sujuu luontevasti.





Olen myös ehtinyt rakentamaan näyteikkunaa, stailaamaan mallinuken ja tekemään somemarkkinasuunnitelmaa, jota alan pian toteuttamaan.





Viikon alussa en ollut varma pidänkö kauppahommista, mutta loppuviikosta heräsi tunne, että tää voisi olla mun unelmaduuni. Luova toteutus on minulle ykkösprioriteetti, ja voisin ehkä joskus suunnitella kuoseja tai tuotteita jollekkin yritykselle, tai omalle yritykselle (tai Marimekolle? Olisko liikaa pyydetty?), mutta myös myymälätyö itsessään saa mut todella onnelliseksi. Tunnen hurjaa kiitollisuutta, ihanasta työporukasta, ja siitä, että voin työskennellä kauniiden tuotteiden parissa, käyttää luovuutta ja palvella asiakkaita, jotka jäävät höpöttämään milloin mistäkin ja lähtevät kotiin hymysuin.



Seuraaviin kuulumisiin:).                     
                                                                                                                                -Elina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naistenilta Maripuodissa

Näin saat enemmän seuraajia somessa

Työharkka jatkuu vk 4