Työprojektit: räppikeikkajulisteen evoluutio

Nykyisellä työpaikallani sain työharjoittelujakson aikana tehtäväksi suunnitella räppitapahtumalle juliste. Nyt eri versioita ja kehittelyitä samasta julisteesta on jo niin paljon, että niistä huomaa selvän kehityksen omissa taidoissa ja tyylisuuntauksen. 

Aluksi selasin pinterestiä metsästäen freessejä ja samalla katu-uskottavia ideoita julisteen pohjaksi. Löysin vähän samantyylisiä kuvia, jotka oli piirretty ääriviivoin ja esittivät käsiä. Minulla oli jo selvä visio siitä, että halusin käyttää juuri ääriviivatyyliä ja mikkiä pitelevät kädet sopivat mainiosti open mic -tapahtumaan. Sormitatuoinnit, ranneketjut ja käsikarvat toivat uskottavuutta. 

Ensimmäisestä versiosta tuli mustavalkoinen, joka sopi mielestäni hyvin ug-räppitapahtumaan. Väri-idea ei kuitenkaan saanut niin paljoa kannatusta, kun kyselin mielipidettä työkavereilta ja yhteistyökumppaneilta.


Julkaisuun lähti taas julisteen värikkäämpi versio, pirteän keltainen. Värivalinta näyttää minusta vieläkin hyvältä ja kiinnittää katsojan huomion. Open mic -tapahtumasarjan ensimmäisenä julisteena se tuntuu iconisimmalta. Aikaa oli silloin kuitenkin liian vähän ja yksityiskohtien väritys jäi kömpelöksi, samaten tekstien asettelu ja symmetrisyys.

Open mic vol 2 sai värikseen turkoosin (yksi omista suosikkiväreistä). Tässä julessa tekstien asettelu on huomattavasti fiksumpi ja yksityiskohtien työstämiselle on jäänyt enemmän aikaa. Ehdinkin laajentaa kuviota. Alunperin ajattelin, että voisin piirtää jotain aivan muuta toiseen julisteeseen, mutta eräs kaveri sanoi, että kädet voisivat jäädä ns. tapahtuman iconiksi/logoksi, jolloin tapahtuma olisi helpommin tunnistettavissa. Näinpä kuva jäi samanlaiseksi.



Seuraava open mic -rap edition vol 3 starttaa 16.2. Olen jo kehitellyt siihen julistetta, johon on luultavasti tulossa vielä muokkauksia. Tällä kertaa juliste on jo tehty virallisena yrityksen työntekijänä. Opin käyttämään illustraattoria paremmin ja innostuin piirtämään pentuulilla ja käyttämään varjostuksia, mikä on huomattavissa seuraavassa kuvassa. Tämä versio näyttää mielestäni jo paljon siistimmältä ja trendikkäämmältä. Katsotaan, mitä kehittyy seuraavaksi.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naistenilta Maripuodissa

Skeittikauppakeissi, viikko 2

Avoimien ovien päivä