Infografiikka väliarviointi


Tehtävänä oli tehdä infografiikkaplanssi julkaisuvalmiista tiedostosta ja tallennusmuodoista. Valitsin tyyliksi värikkään ja leikittelevän, ja pyrin toteuttamaan suunnitelman käyttäen yhteensopivia (silmämääräisesti), mutta kuitenkin melko hillittyjä värejä, valokuvia, graafisia kuvioita sekä piirtotabletin avulla rennosti piirrettyjä nuolia ja yksityiskohtia.

Alku oli melkoisen haastava, enkä omistanut selvää visiota käytettävistä väreistä tai rakenteesta. Toteutusvaiheessa kuviot alkoivat kuitenkin selkeytymään ja lopputulokseen olenkin tyytyväinen. Muuttaisin kuitenkin  ehkä värejä niin, että käyttäisin vaan muutamaa tarkasti yhteen sopivaa, tummempi väri voisi olla myös tehokas. Leikkaisin pienet kuvat paremmin ja piirtäisin itse enemmän.

Samana päivänä, hetken kuluttua...

Opettajan arvioinnin ja vinkkien jälkeen, muutin vielä otsikoita tehokkaammiksi ja tekstien fontteja niin, että osa teksteistä olisi huomattavasti toisten tekstien vastakohta. Eli osa teksteistä on käsin kirjotettuja ja toiset Arial-fontilla.


Seuraavaksi vielä lyhyt selostus aiheesta. Valmiita tiedostoja on siis kahta eri tyyppiä, painovalmiita ja julkaisuvalmiita tiedostoja. Painovalmis tiedosto on valmis painettavaksi ja siinä käytetään cmyk-väriavaruutta ja mittayksikkönä millimetrejä, jotta paino ja tulostus onnistuisivat hyvin. Painovalmis tiedosto voi olla mikä tahansa painettavaksi tarkoitettu tiedosto, esim. T-paidan printti, etiketti shamppoo-pulloon tai käyntikortti. Painoon lähtevät tiedostot tallennetaan ai-, tai pdf-muotoon. Ai on Adoben Illustraattorin oma tallennusmuoto, joka avaa tiedostot alkuperäisinä väärentämättä kokoa, fontteja tai laatua, mutta ai-tiedostot onnistuu tulostamaan vain koneella, jossa on myös Illustraattori-ohjelma.
                Julkaisuvalmis tiedosto on taas tarkoitettu julkaistavaksi verkossa ja siinä käytetään rgb-väriavaruutta ja mittayksikkönä pixeleitä. Julkaisuvalmis tiedosto voi olla esimerkiksi fb-banneri, ig-kuva tai nettisivuston logo. Julkaisuvalmiit tiedostot, joita ei välttämättä lähetetä painoon voi tallentaa pdf-, jpg- tai png-muotoon. Png-muotoa pystyy muokkaamaan helpoiten, ja se ei huononna kuvan laatua muissa ohjelmissa tai eri koneella avattaessa.

Tiedosto täytyy nimetä asiallisesti ja niin, että se on helppo löytää, ja että nimestä näkisi heti tiedoston koot, muoto ja mahdollisesti myös päivämäärä.

Esim. Avoimet_ovet_210x297mm_210118.png


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naistenilta Maripuodissa

Näin saat enemmän seuraajia somessa

Työharkka jatkuu vk 4