Voimanaisia - kuvaukset

Kun naistenpäivä oli lähestymässä sain idean, jota olin oikeastaan kehitellyt jo kauan aikaisemminkin, nimittäin kuvaukset inspiroivista naisista. Ideana oli tuoda esille muutamia "oman elämänsä voimanaisia", erinäköisiä, -ikäisiä ja -kokoisia, eri taustoista tulevia ja eri asioiden parissa viihtyviä ja jakaa heidän tarinansa sekä aidon, mutta voimaannuttavan valokuvan heistä Marimekon vaatteissa, sillä minusta Marimekko pukee erilaisia naisia, jotka uskaltavat kantaa sitä itsevarmasti ja olla oma itsensä. Samalla halusin kuitenkin tuoda myös naisten epävarmuuksia esille haastattelussa, sillä nyky-yhteiskunnassa ehkä korostetaan liikaakin sitä, että naisen on oltava vahva ja pärjätä monessa asiassa yhtä aikaa. Heikkoudet ja arkisuus ovat myös kaunista ja osa meitä ihmisiä.

Otin yhteyttä erilaisiin ehdokkaisiin ja lopulta valikoin viisi naista, jotka tulivat Maripuotiin kuvauksiin ja haastatteluun. He saivat valita vaatteet, jotka tuntuivat eniten omilta ja pistää ne kuvauksiin päälle. Oli ihanaa kuulla näiden naisten ajatuksia elämästä sekä nähdä, kuinka iloiseksi tämä kamppanja heidät teki.

Valmis kuvasarja ja haastattelu:Voimanaisia kuvaukset, haastattelussa Salla Merikukka


Alunperin Halikosta ja tällä hetkellä Helsingissä asustava 30-vuotias Vihreiden nuorten pääsihteeri sekä valokuvausyrittäjä. Intohimona maailman muuttaminen, estetiikka ja koirat.

Mitä haluaisit välittää lukijoille?


“Sen, että itselleen kannattaa olla armollinen. Vasta tämän taitaessaan voi olla armollinen myös muita kohtaan. Opettelen sitä itsekin.”

Mikä saa sinut tuntemaan itsensä naiselliseksi tai itsevarmaksi?


"Punainen huulipuna! Käytän Macin punaa sävyssä Roby Woo, se on suosikkini. Minulla on kuitenkin itsevarma olo lähes aina, olen tottunut olemaan paljon katseiden edessä."

Menestyksen salaisuus?


“Minulle se on ollut sitä, että en aseta itselleni juurikaan tavoitteita. Pyrin mieluummin keskittymään siihen, että hoidan tämänhetkiset vastuut hyvin. En tavoittele mitään tiettyjä titteleitä, vaan haluan yleensä päästä tekemään jotakin, missä voin haastaa itseäni sopivasti."

Heikko kohta/epävarmuus?


"Se on miellyttämisen halu. Jokaisen pitäisi voida olla ja elää kuten itse haluaa niin kauan, kun se ei loukkaa muiden fundamentaaleja ihmisoikeuksia. Mietin vielä liikaa, mitä muut minusta ajattelevat. Joudun varmasti työskentelemään tämän asian kanssa koko elämäni."

Mitä haluaisit muuttaa nykypäivän naiskuvassa?


"Kaikkien ihmisten tulisi voida olla oma itsensä. Tiukat sukupuoliroolit eivät palvele ketään. Yhtenä asiana voisi nostaa esille sen kysymyksen, mitä kaikkea voi elämässään tehdä, jos identifioituu naiseksi. Toivoisin, että voisimme vapautua lokeroinnista emmekä tekisi jotakin vain sen takia, että yhteiskunta ympärillämme odottaa meidän tekevän niin."

Mikä naisessa on kaunista?


"Kaikissa ihmisissa kauneinta on yleensä se, kun kohtelee toisia ihmisiä hyvin. Sisäinen kauneus huokuu aina ulospäin."

Suhde Marimekkoon?


"Olen koulutukseltani alunperin muotoilija, joten suomalaisen designin historia on tuttua. Marimekko on kotimaisista merkeistä minulle varmaankin läheisin, siitä on muistoja jo lapsuudesta. On hienoa, miten Marimekon brändi on kestänyt aikaa ja Marimekko on osannut uudistua yrityksenä vuosien varrella pysyen yhä vaan relevanttina. Kodistamme löytyykin aika paljon Marimekon tuotteita aina vaatteista sisustukseen."


Miten näet ekologisuuden toteutuvan Marimekon tuotteissa?"Elämämme on tällä hetkellä yhtä kulutusta ja kertakäyttökulttuuria. Itse ajattelen, että merkkituotteisiin kannattaa satsata, jos se vain on omassa elämäntilanteessa mahdollista. Ne kestävät aikaa sekä laadun että ulkomuodon puolesta. Ei tarvitse ostaa niin usein ja paljon!"Haastattelussa Neea Minkkinen

21-vuotias pirtsakka salolainen visualisti-opiskelija, joka viihtyy asiakaspalvelussa ja tykkää ilmaista itseään luovuuden ja kirjoittamisen kautta sekä rakastaa lukemista.
Menestyksen salaisuus?

Mikä saa sinut tuntemaan itsensä naiselliseksi/itsevarmaksi?


“ Tunnen itsevarmuutta, kun olen oma itseni, enkä välitä liikaa muiden mielipiteistä. Erilaisuus voimaannuttaa.”

Menestyksen salaisuus?


“ Tärkeää on aloittaa jostain ja mennä pienin askelin eteenpäin tekemättä liian isoja harppauksia sekä uskaltaa poistua mukavuusalueeltaan.”

Mitä haluaisit muuttaa nykypäivän naiskuvassa?


“ Toivoisin, ettei olisi vain yhtä naiskuvaa, vaan jokainen saisi olla omanlainen ilman, että häntä yritettäisiin saada samaan muottiin kaikkien kanssa.”

Suhde Marimekkoon?


“ Tykkään hirveesti ja on hienoa, miten paljon Marimekko on kehittynyt. Se sopii erilaisille naisille, jokaiselle löytyy jotakin."
Voimanaisia kuvaukset, haastattelussa Sari pesonen.


38-vuotias salolainen, muutosvalmentaja omassa yrityksessä Voimapalaset, Salon kaupunginvaltuutettu, Salon Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja sekä toiminnanjohtaja Anna tukesi ry:ssa. Intohimona ihmisten ja eläinten auttaminen.
  

Menestyksen salaisuus?

“Täytyy olla tarkat tavoitteet ja valmius tehdä töitä niiden eteen. Halun on tultava sisimmästä. Tärkeää on myös luottaa muihin, sillä yksin on vaikea saavuttaa menestystä.

Mitä haluaisit muuttaa nykypäivän naiskuvassa?
“Haluaisin muuttaa somen luoman paineen. Tuntuu, että kaikkien on mahduttava tietynlaiseen muottiin. Mielestäni olisi tärkeää sisäistää, että jokainen ihminen on omalla tavallaan kaunis ja arvokas.”

Heikko kohta/epävarmuus?

“Joskus olen ollut koulukiusattu ja sen kautta olen tuntenut riittämättömyyttä. Olen kuitenkin ajan kanssa päässyt näistä epävarmuuksista eroon.”

Suhde Marimekkoon?

“Tykkään Marimekosta valtavasti. Marimekolla on vahvat ja esteettisen kauniit kuosit.”

Ajatuksia Maripuodista?

“Olen ollut joskus aikoja sitten Maripuodin muotinäytösessä. Muistan, että minulla oli tätä samaa Kivi-kuosia päällä!”Haastattelussa Hillaelina Hämäläinen


30-vuotias, opiskelee liikuntapedagogiikkaa Jyväskylän yliopistossa, harrastuksena sekä tällä hetkellä ammattina lentopallo

Mikä saa sinut tuntemaan itsensä naiselliseksi/vahvaksi?


“Tykkään laittautua ja itsevarma olo on minulla pelin aikana peliasu päällä.”

Menestyksen salaisuus?


“Täytyy uskoa unelmiin ja sanoa niitä ääneen. Lisäksi on asetettava selkeitä päämääriä.”

Heikko kohta/epävarmuus?


“Olen todella herkkä. Olen onnellinen siitä, mutta välillä haluaisin olla kovempi. Otan helposti toisten murheet itselleni.”

Mitä haluaisit muuttaa nykypäivän naiskuvassa?


“ Some luo helposti vääristyneen naiskuvan ja tuo ulkonäköpaineita. Se saa ihmiset tavoittelemaan jatkuvasti täydellisyyttä. Sen haluaisin muuttaa.”

Suhde Marimekkoon/Maripuotiin?


“Tasaraitapaidat ovat olleet omia lemppareita pienestä asti. Marimekko on todella suomalainen brändi ja sitä on kiva tuoda ulkomaille tutuksi. Maripuoti on tukenut pitkään Salon LP Viestiä ja sitä kautta liike ja sen henkilökunta onkin tullut tutuksi."
Haastattelussa Angelica Saari


20-vuotias merkonomi, intohimona matkustus, eläimet, kirjallisuus sekä kaunis ympäristö ja iloa tuovat elementit.

Menestyksen salaisuus?

“Täytyy tuntea ensin itsensä hyvin ja löytää ne asiat, jotka aiheuttaa itsessään kiksejä. Sen jälkeen pitää miettiä, millä keinoin pääsee tavoitteisiinsa, kirjata tavoitteet ylös ja miettiä niitä päivittäin.”

Heikko kohta/epävarmuus?

“Kärsimättömyys. Haluan kaiken nyt ja heti. Minun pitäisi oppia miettimään asioita pidemmälle ennen kuin lähden tekemään.”


Mitä haluaisit muuttaa nykypäivän naiskuvassa?

“ Naisen vahvuus nähdään usein ulkoisena ja haluaisin, että ihmiset oppisivat arvostamaan enemmän naisen henkistä vahvuutta, jonka uskoisin jokaisesta naisesta löytyvän.”

Suhde Marimekkoon?


“Marimekko on simppeli ja skandinaavinen ja aiheuttaa minussa ylpeyttä. Monet vaatteet vanhenee ja menettää arvonsa iän myötä, mutta Marimekko on iätön. Se on kuin ikuinen malja, josta esteetikot voivat juoda nautiskellen koko elämänsä ajan.”


Kiitoksia osallistuneille <3:Elina


Liitealue

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näin saat enemmän seuraajia somessa

Graafinen suunnittelu

Saunavuokraamon näyteikkuna - kuvausjärjestelyjen näyttö