Terveisiä Amsterdamista

Aloitin kaksi viikkoa sitten Erasmus vaihtoni aka työharjoitteluni hollantilaisessa Jutka & Riska -liikkeessä. Yritys on kahden siskoksen perustama ja liikkeitä on ympäri Hollantia sekä ulkomailla ja se työllistää paljon työntekijöitä ja harjoittelijoita monelta eri alalta. Tuotteet ovat osaltaan vintagea, osittain omaa brändiä sekä vaihtelevien pienyrittäjien tuotteita. Kaikki on lajiteltu värien mukaan. Oma harjoitteluni painottuu myymälävisun tehtäviin, eli siistin ja stailaan myymälää, puen mallinuket ja teen ikkunaesillepanot, palvelen asiakkaita, opettelen kassan käyttöä ja hoidan tuotteiden hinnoittelut ja hälyttämiset. Tämän lisäksi suunnittelen pientä tapahtumaa työkaverini kanssa ja olen ollut mukana malliston kuvauksissa.Olen päässyt siivoilemaan myymälää päivittäin ja pyyhkimään pölyt pöydiltä, mikä on hieman haastavaa ottaen huomioon pienten korujen määrän. Sain aika vapaat kädet mallinukkeiden pukemiseen, mutta ikkunaan vaatteet oli jo valittu, joten pesin ikkunan ja suunnittelin vaan, miten vaatteita yhdistelen. Asiakaspalvelu on ollut todella ihana osa harjoittelua, sillä hollantilaisilla on yleisesti aika hyvä englanti ja olen pystynyt kaikkia auttamaan. Olen opetellut samalla uudenlaista asiakaspalvelutyyliä, joka sekin on jokaisella työntekijällä erilainen. On vaan tuntunut, että täällä asiakkaat tulee juttelemaan ja kyselemään herkemmin kuin koti-Suomessa ja on kiva käyttää englantia myös työtilanteissa. Olen harjoitellut kassan käyttöä, vaikka kassajärjestelmä onkin täysin hollanninkielinen.

Haasteelliseksi on osoittautunut vaihdon aikana kieli. Englanti sujuu, mutta tuntuu, että työporukassa puhutaan silti paljon hollantia, ja se rajoittaa oppimista ja välillä tuntuu, että olen täysin vieraalta planeetalta, kun en ymmärrä joistain keskusteluista mitään. Siinä mielessä englanninkielisissä maissa harjoittelu on helpompaa. Välillä on myös hankalaa pysyä oikeanlaisessa työrytmissä, kun työkaverit vaihtuu päivittäin ja jokaisella on omanlainen työskentely tyyli. Osalla on aina kiire ja vauhti päällä, toiset tekee kaiken hitaasti ja rauhassa.

Kuvauksissa olin assarina, autoin mallia ja pääsin napsimaan itsekkin kuvia sekä mallista, että kulisseistä. Oli tosi inspiroivaa nähdä miten kuvaukset tapahtuu ja päästä itsekkin harjoittelemaan.

Olen oppinut:


  • laadukkaiden tuotekuvien merkittävyys
  • kampanjat ja yhteistyö vaikuttajien kanssa
  • tyyliseikat, stailaaminen ja vaatteiden yhdistely 
  • överit parempi kuin vajarit
  • esillepanot
  • ammattisanasto
Vielä on vajaat pari viikkoa jäljellä ja edessä mm. tapahtuman järkkäys sekä arvioinnit.

Kuulumisiin xx
-Elina


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naistenilta Maripuodissa

Voimanaisia - kuvaukset