Habitare 2017

Pääsin toisen vuoden peräkkäin seikkailemaan Habitare-messuille, jotka herättivät jälleen paljon inspiraatiota ja luovaa innostusta. Rakastan sisustusta ja erilasia designinnovaatioita ja estettisyyttä. Tänä vuonna selviä trendejä ovat olleet luonnonläheisyys, kotimainen-  ja luomutuotanto, kierrätys, käsintehdyt tuotteet, suuret tilat, valolla leikkiminen, erilaiset struktuuripinnat, murretut värit, värikkäät ja kirjavat kuosit. 









Messuilla oli esillä lähinnä Skandinaavinen, Eurooppalainen ja Aasialainen design, joista mm. japanilaiset sisustus ja ideat ovat olleet jälleen suuren suosion kohteena. Aasialaisen sisustuksen merkkeinä voisi pitää yksinkertaisuutta, murrettuja ja pastellisävyjä. Myös tummia sävyjä käytetään paljon. Skandinaavisessa sisustuksessa suurimpia trendejä ovat myös melko yksinkertainen ja koristeeton kokonaisuus, luonnonmateriaalien, kuten huolittelemattoman puun käyttö, harmaan ja valkoisen eri sävyt sekä murretut värit, kuten kerma, lohenpunainen, metsänvihreä ja keltainen. 









Värikkäät ja kirjavat graafiset kuosit, joissa on runsaasti yksityiskohtia ja lähinnä luontoaihe ovat nousseet uudestaan suureksi trendiksi sisustuksessa sekä vaatetuksessa. Messuilta löytyi runsas valikoima erikuosisia kankaita, joissa näissäkin trendaavia värejä ovat olleet tummanvihreä, likainen lohenpunainen, vaalean roosa, sekä oranssin ja sinisen eri sävyt.



Suuria, puoliksi tyhjiä tiloja on käytetty tänäkin vuonna voimaelementtinä ja tehokeinona. Tämä valtava valkoinen rakennelma tyynynurkkauksineen ja astioineen vangitsi oman katseeni ja tämäntyylisiä esillepanoja haluan nähdä enemmän.



Messuilla löytyi myös miltei joka pöydästä herkkukattaus vieraille ja taitavasti näytille asetellut näytelehdet ja käyntikortit.




Ylhäällä näkyy tyypillinen esimerkki skandinaavisesta sisustuksesta. Siinä on käytetty paljon pohjoismaalaisille läheisiä luonnonmateriaaleja, kylmiä, mutta kodikkaita ja pehmeitä sävyjä, virkattuja vilttejä, kiviä ja koivua. Esillepano oli myös erityisen onnistunut ja teki mieli jäädä makoilemaan puiseen keinuun koko päiväksi.












Erilaiset strukstuurit ja kolmiulotteiset pinnat ovat jo viime vuonnakin olleet nousussa. Suosittuja ovat etenkin geometriset kuviot, pyöreät muodot, metalli-, puupinnat, ja kierrätetty luonnonystävällinen materiaali.










 Keltainen ja oranssi ovat olleet myös tämän vuoden ykkösvärejä ja tässä luento-, leikki- ja ruokasalissa niitä on käytetty valloittavissa esillepanoratkaisuissa, kuten ilmapallokatoksessa, tyynymeressä ja lamppuputouksessa. Osasto oli yksi omista suosikeistani.




Lasiset kupuvalaisimet, kultaiset pinnoitteet, flamingokuosit ja bensanvärinen materiaali ovat olleet suuressa käytössä.



Monen kävijän ennakkosuosikki Muji valloitti myös minun sydämen ihanine puisine astioineen. Graafisen suunnittelun ratkaisut ja teippaukset olivat visuaalisesti hyvin onnistuneet.


Värikartassa näkyy paljon tämän vuoden väritrendejä.



Yllä näkyvä pieni osasto, jossa myytiin Aasiassa käsin valmistettuja boheemityylisiä mattoja, tyynyjä ja muita tuotteita pysäytti minut heti kun pääsin messuille. Tuotteet olivat ymmärtääkseni työllistäneet huonoissa oloissa eläviä ihmisiä ja ostamalla niitä pystyi tukemaan hyväntekeväisyyttä. Boheemit aasialaiset kuosit ja kirjailut ovat osa omaa suosikkisisustustyyliäni, niin olisin tyhjentänyt koko liikkeen, jos budjetti olisi ollut yhtään isompi.



Luomu- ja vegaanituotteet, kierrätysmateriaalit, luontoa ja ympäristöä säästävät sekä eläintestaamattomat tuotteet ovat nykypäivää, sitä, mitä asiakas haluaa ostaa. Se onkin näkynyt niiden runsautena tämänkin vuoden messuilla. 




Suosittelen lämpimästi Habitare-messuilla käymistä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naistenilta Maripuodissa

Näin saat enemmän seuraajia somessa

Työharkka jatkuu vk 4