Työssäoppiminen - 1.päivä

Nyt on ensimmäinen työssäoppimispäivä selätetty ja väsyneenä, mutta tyytyväisenä odotan huomista puurtamista. Aloitin siis noin kaksi kuukautta kestävän työharjoittelujakson Bizarressa, joka löytyy Helsingintie 2:ssa tänään viimeistä päivää auki olleen Hot Chilin vierestä. Kaikki, jotka eivät kyseisessä paikassa ole vielä käyneet, suosittelen piipahtamaan ja tutustumaan paikan monipuoliseen tarjontaan.


Bizarresta löytyy tosiaan pieni tavarapuoti, josta löytyy niin vaatteita, kuin sisustustuotteita, soittimia ja koruja, kaikki käsitöitä tai ekologisesti tuotettuja, joko kotimaisia tai mm. Länsi-Afrikasta ja Nepalista tuotuja. Puodin lisäksi yrityksellä on joogasali, jossa pidetään jooga-, meditaatio- afrotanssitunteja sekä äänimaljahoitoja ja rumpujammailuja. Molemmat löytyvät liikkeen yläkerrasta. Alakerrassa on taiteilijoiden käytössä oleva taidelainaamo, josta voi vuokrata tai ostaa vaihtelevien taiteilijoiden maalauksia sekä loppuviikosta avautuva Bizarre baari. Baarin avajaiset pidetään 27-28.10 ja luvassa on livebändimusiikkia, hyvää seuraa ja rentoa meininkiä. 

Bizarre on perustettu vajaa vuosi sitten ja perustajat ovat halunneet luoda harrastuneisuudestaan liikkeen, jossa ihmiset pystyisivät tutustumaan ehkä aikaisemmin kummaksumiinsa ja uusiin asioihin ja rikkoa ennakkoluuloja rennon ja lämpimän ilmapiirin merkeissä. Päällimmäisenä ideana on hyvinvointipalvelujen tarjoaminen, yhteisöllisyys ja ennakkoluulottomuus.

Ensimmäinen päiväni oli aika tapahtumarikas. Aloitin tekemään graffiteja kohta avautuvan Bar Bizarren seinään työkaverini kanssa vapaaehtoisesti hieman työssäoppimisjaksoa aikaisemmin ja viimeistelin työtäni tänään. Päivä alkoi perehdyttämisellä työnkuvaan ja työtiloihin, jonka jälkeen avustin rempan viimeistelyssä, maalasin seiniä, liimailin sarjakuvalehtiä vessan seinään, kävin työkaverin kanssa hänen farmillaan hakemassa baariin uusi pöytä, pesin kylpyammetta ja tutustuin uusiin kasvoihin.

Seuraavaksi pieni tutustumiskierros Bizarren puotiin. Aijon lisätä myös kuvaukset liikkeen muista tiloista hieman myöhemmin.
















Rehellisesti sanottuna olen ihan hulluna Bizarren luovaan perinteisten sisustusrajojen rikkovan sekavaan sisustustyyliin, monikulttuurisuuteen, eettisyyteen sekä ihanan yhteisölliseen ja rentoon työilmapiiriin; asiakkaita ei palvella tiskin takaa, vaan heidän kanssaan istutaan sohvaan ja jaetaan päivän kuulumiset.

Tällä viikolla olisi luvassa baarin viimeistelyä, asiakaspalveluun perehtymistä, esillepanojen tekemistä, somekanavien perustamista ja baarin avajaiset! Lisää luvassa myöhemmin...

-Elina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naistenilta Maripuodissa

Näin saat enemmän seuraajia somessa

Työharkka jatkuu vk 4