Graafisen suunnittelun näyttö

Viime viikko oli graafisen suunnittelun näyttöä. Tapasimme maanantaina asiakkaan, joka antoi tehtäväksi suunnitella Sskky:n Opinto open -tapahtumalle juliste A4, opasteet A3, planssi alojen kuvaamiselle (1000x700mm), ig-kuva, fb-banneri ja lehtijulkaisu. Saimme aika vapaat kädet, tärkeintä oli se, että työ sopisi kaikille aloille ja jollain tavalla kohderyhmälle (abit, työttömät, maahanmuuttajat, alaa vaihtavat).

Työn tekoon oli vain viikko aikaa. Suunnittelin työnteon seuraavanlaisesti: maanantai meni lähinnä suunnitteluun ja pinterestin selailuun visioita ettiessä. Tiistaina suunnittelin lisää yksityiskohtia ja aloin tekemään A4-julistetta. Keskiviikkona ja torstaina oli suunnilleen saman verran työtä, eli loput julistekoot. Perjantaina tein loppusilaukset, varmistin oikeat kuvamuodot, siirsin kaikki kuvat yhteiselle planssille ja merkkasin värien koodit ja fontit.


Idean sain aika yllättäin, kun olin luonnostelemassa ihmishahmoja. Päädyinkin Illustraattorin pentoolilla piirtämään videopeliohjaimen ja siitä juliste saikin aiheensa. Siitä kehittelin pelaajan kädet ja pienet aloja kuvaavat graafiset kuviot. Fontin valitsin pikseliaiheisen ja värikkäät vastavärit oranssi ja lila, jotka myös ammattiopistoa edustavat. Lopulta päädyin piirtämään ohjaimen vielä eri ohjelmalla pikseleistä. Lopulliseen tulokseen ja ulkokuoreen olen varsin tyytyväinen. Siitä tuli värikäs ja katseen kiinnittävä, raikas ja kohderyhmää puhutteleva. Värit, kuvat ja fontit sopii hyvin yhteen ja toimii kokonaisuutena. Työn täydellisen onnistumisen esteenä oli vain influenssa, jonka takia en pystynyt olemaan koko näyttöaikaa paikalla.



Tarjouspyyntö

Hei! Olen (nimi) (yritys). Haluaisin 300 klp A4-julisteita sekä 150 klp A3-julisteita Salon ammattiopiston Opinto open -tapahtumaan. Julisteiden on oltava valmiina 28.1. mennessä. Lähettäisittekö tarjouksenne minulle 23.1. mennessä? Tuntipalkkani ollessa 10e/h, laskuttaisin työstä 15hx10e=150e. Kiitos, etukäteen!

Terveisin, (nimi, s-posti, puh.nro)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naistenilta Maripuodissa

Näin saat enemmän seuraajia somessa

Työharkka jatkuu vk 4