Tiimityöskentely ja tehokas oppiminen

Saimme opettajilta nipun tiimityöskentelystä ja tehokkaasta oppimisesta kertovia artikkeleita Hesarista. Ensimmäinen artikkeli kertoi mm. Tero Tiitun analyysistä urheilujoukkueen tiimityöskentelystä. Artikkelit olivat yllättävänkin helppolukuisia ja mukaansatempaavia. Nautin itse sekä käytännön että teoreettisesta opiskelusta, joten lukemalla oppiminen on mukavaa vaihtelua.

Seuraavat asiat kolahtivat minuun erityisesti ja jäinkin miettimään ja heijastamaan niitä oman elämäni tilanteisiin:

"Hyvässä ilmapiirissä tiimin jäsen uskaltaa olla oma itsensä ja käyttää osaamisensa yhteisen edun hyväksi."

"Vain itsensä tunteva ihminen voi hyväksyä toiset sellaisina kuin he ovat."

Kohottavat päivittäiset rutiinit ja rituaalit ( kannustaa tiimitoveria, vaikka hän epäonnistuisikin).

"Teollisuusmaailman johtamisen malli perustui kuriin ja kontrolliin. Nyt johtamisen pitää perustua inspiroimiseen, innostamiseen ja kulttuuriin."

"Oli kyse alaisista tai johtajista, todellinen rohkeus on sitä, että tekee myös asioita, joita ei tiedä osaavans. Inspiroiva johtaja osaa ottaa riskejä eikä pelkää epäonnistumista."

"Hyvän vuorovaikutuksen keskeinen piirre on, että on avoin ja haavoittuvainenkin. Sellaiseen ihmiseen luotetaan, ja luottamus on todella tärkeää."

"On luotava sellainen ilmapiiri, jossa uskallamme sanoa asioita ääneen ja uskallamme olla myös eri mieltä. Siitä syntyy hedelmällinen dialogi, josta voi syntyä hyvää ajattelua".

"Uskalla päättää. Huonokin päätös on parempi kuin ei mitään päätöstä. Päättämättömyyden tilassa vellominen syö huomattavasti enemmän energiaa-".

"Hallitse tunteesi. Suurin osa tietää, että tunnetilat tarttuvat ihmisestä toiseen."

"Fyysinen tila. Selkä suoraksi, katse valppaaksi ja hartiat alas. Tilasi maailmassa on äkisti vähintään kaksinkertaistunut! Jos haluat vaikuttaa ja tehdä vaikutuksen, mene lähelle, äläkä jää takariveihin luimistelemaan. Kun tarvitset rauhaa vetäydy."

"Sisäinen puheesi luo todellisuutta, jossa elät."

OPPIMINEN

"Pitkästyminen on opiskelijan pahin vihollinen--.Oppiminen on nimittäin pitkälti tunnepeliä: tutkimustiedon valossa erityisesti innostuksen, uteliaisuuden ja hämmennyksen tunteet edistävät uusien asioiden omaksumista."

"Yhteen metodiin jumiutumisen sijaan opiskelijan kannattaisikin käyttää monipuolisesti kaikkia aistejaan-".

"Keskustelusta hyötyy myös se, joka selittää opiskeltavaa asiaa muille. Tutkimusten perusteella toisen opettaminen on nimittäin kaikkein tehokkain tapa sisäistää opiskeltava asia-".

Priorisointi, omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ja välttelyn lopettaminen.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naistenilta Maripuodissa

Näin saat enemmän seuraajia somessa

Työharkka jatkuu vk 4