Tästä se alkaa

Tiimin muodostuttua teimme lootuskukka-mallisen moodmapin kuvausjärjestelyihin liittyen.


Niin kuin blogin alussa olen selittänyt, niin lootuskukka muodostuu niin, että post it -lapulle kirjoitetaan käsite ja sen ympärille latetaan lisää lappuja, jotka ovat sen alakäsitteitä. Pääkäsitteitä olivat: pinnat, erilaiset materiaaliyhdistelmät, väriyhdistelmät, kuvaustaustat, sommitelmat, kuvausrekvisiitat, kuvakulmat, kuvanrajaus sekä valot ja varjot. Lädimme pohtimaan etenkin nykyisiä trendejä esimerkkiblogeja selaillen.

Tänään 15.3. kävimme porukalla Muurlan lasissa perehtymässä firman toimintaan, tyyliin, historiaan ja hakemaan astiaston kunkin ryhmän tiimityötä varten. Kuuntelimme myös asiakkaan toiveet.



Meidän tiimimme astiasto on Nuria Mora! Nuria Mora on espanjalainen graafikkotaiteilija, jonka tämän kevään astiamallisto on Muurlan lasin ehdoton väripilkku. Asiakkaan toiveena olisi luoda kuvasarja keväisestä piknikbrunssista.


Tästä lähdinkin miettimään tämänhetkisiä trendejä ruokavalokuvissa. Tietyt värit, ruoka-aineet, vihannkset, hedelmät, juomat tms. ovat trendikkäämpiä kuin muut ja vetoavat asiakaskuntaan. Tämän astiaston kohderyhmä ovat nuoret aikuiset ja koitankin löytää heitä eniten puhuttelevia brunssikuvia.









Tällä hetkellä trendikästä on brunssi jo itsessään. Brunssia syödään ulkona ravintoloissa, brunssista otetaan kuvia ja brunssista postataan instagramiin ja snäppiin. Trendikkäintä näissä kuvissa on "taiteellinen, rento Kallio-kuppila" -ympäristö tai vaikkapa luonto. Pintoina ja taustoina käytetään usein raakaa ja käsittelemättömän näköistä puuta ja valkoista pintaa. Muuten tyylikkäimmät värit ovat murretut värit, valkoinen, puu, vihreä ja pirteät keltainen ja oranssi. Graafinen suunnittelu etiketeissä, merkkiastiat ja logot ovat iso juttu. Brunssikuvissa halutaan käyttää Iittalan-mukeja ja syödä halutaan kuuluvuutta saaneessa kuppilassa. Jo mutaman vuoden trendi on raikkaus, freessiys, terveys ja luonnonläheisyys. Trendikkäimpiä brunssiruokia ja ruoka-aineita ovat (marjoilla ja hedelmillä koristeltu) tuorepuuro, smoothie, fruitie, vegaaniset sandwitchit , avokaado, parsa, puoliraaka kananmuna, marjat, sienet, basilika, ja kahvit. Astioissa pidetään yksinkertaisuudesta, geometrisuudesta, vaaleista murretuista sävyistä ja sulavista muodoista. Rekvisiittana kuviin voidaan laittaa marjoja, hedelmiä, yrttejä, viherkasveja, oksia, kukkia, kahvinpuruja tms. Ehdoton kukkatrendi on neilikka. Sanat luomu, eko ja vegaani ovat ehdoton myyntikriteeri.



Kuvat napattu pinterestistä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naistenilta Maripuodissa

Näin saat enemmän seuraajia somessa

Työharkka jatkuu vk 4