Millainen on hyvä esimies

Opiskelujen aikana olen kerinnyt olemaan neljässä eri työpaikassa ja nähnyt erilaisia esimiehijä, oman elämänsä boss ladyja, yksittäisyrittäjiä ja ohjaajia. Tästä tulikin mieleen, että mikä heitä kaikkia on yhdistänyt ja millaisia piirteitä hyvältä esimieheltä on löydyttävä.


Kuvan lähde, Pinterest.

Vaikka kaikki pomoni ovatkin olleet aika erilaisia persoonia, niin kaikkia on yhdistänäneet tietyt samanlaiset piirteet. Ensinnäkin jokainen heistä on ollut huippu multitaskaaja inspiroivalla tavalla. Heillä on ollut valtavasti töitä, tapaamisia, ideoita, keskeneräisiä projekteja ja samalla kiireitä kodin ja perheen puolella, jonka kaiken he saivat ihmeellisellä tavalla hoidettua ja yrityksen toiminta kukoisti. Hyvällä pomolla on siis oltava rautainen stressinsietokyky ja joustavuus sekä hyvä yritysidea ja kunnianhimo viedä homma kunnialla loppuun asti.

Hyvä esimies on avarakatseinen, sosiaalinen, omaa laajan sosiaalisen verkoston ja yhteyksiä eri osaajiin. Hän on lojaali ja häntä kiinnostaa, miten hänen alaisensa ja asiakkaansa voivat. En tiedä välittävätkö esimiehet todella alamaistensa kuulumisista, mutta ainakin he antavat ymmärtää, että heitä kiinnostaa ja he pitävät huolta siitä, että niin työntekijät kuin asiakkaatkin voivat hyvin ja asioivat yrityksessä jatkossakin. Laaja sosiaalinen verkosto taas varmistaa sen, että yrityksestä tiedetään ja osaajia löytyy helposti tarvittaessa. Lisäksi on helpompaa tehdä yhteistyötä toisten ammattilaisten kanssa, kun sellaisia löytyy kavereista ja tyttavapiireistä ja mainostaa toinen toistaan.

Hyvä esimies on rohkea hyppäämään tuntemattomaan ja hänellä on valtavasti luovuutta ja ideoita jatkuvaa uudistumista varten.

Esimiehen on varmistettava säännöllisesti, että kaikki työntekijät ovat kartalla, että työyhteisössä on hyvä yhteishenki ja kommunikaatio toimii, että työntekijät voivat avautua hänelle, jos heitä stressaa jokin ja järjestettävä välillä työhyvinvointia edistäviä yhteisiä tekemisiä.

Parhaiten töitä saadaan aikaiseksi tiimissä, kun monta osaajaa antaa oman osuutensa yhteisen päämäärän tavoittelemiseksi, joten yrittäjän on parasta hankkia ympärilleen hyvä tiimi ja antaa työoppimismahdollisuuksia myös opiskelijoille, jolloin molempi osapuoli hyötyy.

Esimiehen ja yksittäisyrittäjän työ on valtavan raskas, mutta palkitseva.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Naistenilta Maripuodissa

Näin saat enemmän seuraajia somessa

Työharkka jatkuu vk 4